חגים בפראג- מתי הכל סגור

חגים ומועדים מיוחדים בפראג

לפני שתחשבו על לצאת מהכתבה הזאת כי למה היא חשובה לנו? אז זאת כתבה קצרה ומתומצתת שבאה להביא לכם הסבר קטן על חלק מהמועדים בפראג, קצת רקע על המקום שאתם טסים אליו מה קרה.

כעיקרון פראג בפרט וצ’כיה כולה זאת מדינה די חילונית, בעיקר בזכות הממשל הקומוניסטי ששלט במדינה עד לנפילת חומת ברלין. אבל, זה לא אומר כי אין למקום מסורות קדומות שיכולות להיות מעניינות בשביל התייר שמבקר במדינה. זה לא בשביל התייר שמגיע מבחוץ תמיד נוח וקל להשתלב בתוך הטקסים שלעיתים מתרחשים במועדי הביקור, אתם לא תראו מופעים גדולים או פסטיבלים יוצאי דופן הנוגעים למסורת הצ’כית, אבל אם תראו בכל זאת אירוע מעניין, אנחנו כאן עם הסיפורים שיעזרו לכם להבין על מה מדובר.
באופן כללי, אולי נכון לציין כי המטייל הישראלי הרבה פעמים מגיע כדי לבלות, לא כדי לשמוע על מסורת של עם אחר. אבל מרכז אירופה, כמו אירופה כולה, מכילה מאות סיפורים ואגדות שחלקן מגיעות אלינו במידה מסוימת דרך הסרטים שאנחנו רואים, האגדות ששמענו בתור ילדים ועוד. כשמכירים את התרבות, קל יותר להבין את האופן בו האוכלוסייה מתנהגת וקל יותר להבין את המטרה של המקום בו אתם מבקרים. בכל מקרה, תמיד מדובר על מידע מעניין ולא מזיק שכדאי להכיר לפני שיוצאים לטייל בעיר.

כמה מילים על פראג והמסורת העתיקה של החגים

צ’כיה כולה מתחלקת לשני איזורים, מוראביה ובוהמיה. אלו היו שתי מדינות בעלות השפעה ומשמעות בימי הביניים ומה שיש לו שרידים עד היום בתרבות הצ’כית. פראג, לצורך העניין, הייתה עיר מרכזית במדינת בוהמיה. בוהמיה הייתה מדינה ששלטה על מערב צ’כיה, חבל הסודטים בגרמניה ולאורך הגבול בין שתי המדינות. יש לאמנים צ’כים שרואים בבוהמיה את בסיס התרבות הצ’כית. בוהמיה הייתה ממלכה שמקורה בעם הבואי שהתיישב בחלק בארץ הזו. בוהמיה היא המקור למילה ‘בוהמה’, שמתייחסת לאומנים ובני תרבות שכן, המקור של הצוענים הוא בממלכת בוהמיה ואלו עסקו בעיקר במוזיקה, ריקוד ועוד.
הימים המיוחדים, שמצביעים על התרבות של העיר פראג, מקורם בתרבויות ובסיפורים עתיקים שנקשרו עם הממלכה הבוהמית שהייתה שם עד לפני מלחמת העולם השניה וההשתלטות הקומוניסטית באיזור.

יום קירילוס ומתודיוס בפראג

כמו שאמרנו פראג היא מדינה חילונית ולא מדובר על יום שבו תזכו לראות אירועים יוצאי דופן אלא אם כן תשימו לב. קירילוס ומתודיוס הם בני האימפריה הביזנטית שנולדו ביוון והם אלו שהחליטו להביא את בשורת הנצרות לעמים הסלאבים שהתגוררו ממזרח לאיזור שאנחנו מזהים היום בתור גרמניה. הם נחשבים בתור מי שהביאו את הבשורה לעמים הסלאבים ואלו שבזכותם נוצר הא״ב הסלאבי, המורכב מא״ב הקירילי וא״ב הגלגוליטי שהיה שייך לכתבים הנוצרים הקדומים שנוצרו בחלק הזה של אירופה. שני האחים האלה נחשבים קדושים בעיני המאמינים של הכנסייה הנוצרית אורתודוכסית והם נחשבים בתור מביאי התרבות. במדינות מסוימות במזרח אירופה יום קיריליוס ומתודיוס נחשב יום מנוחה, אבל לא בפראג. מה שכן תראו אולי זה הרבה תפילות מיוחדות לכבודם של הקדושים אליהם מתפללים כדי לקבל עזרה מהאל לקבלת רוח והשראה.

📆תאריך: 05/07

יום יוהן הוס בפראג

גם הדמות הזאת נחשבת בתור מי שיש לה מקום של כבוד בתרבות הצ’כית. הוא היה פרופסור לפילוסופיה שבמאה ה-15 למד באוניברסטית קארל בפראג. הוא היה מטיף פרוטסטנטי שהביא את הבשורה של הזרם החדש לפראג ולאיזור כולו. הוא נחשב למי שהביא רעיונות מרחיקי לכת ומי שייסד את זרם ההוסטי בנצרות. על פי המאמינים בזרם המיוחד הזה, מדובר על קדוש שהקדיש את חייו ליצירה הפילוסופית עליה הוא חתום.

📆תאריך: 06/07

יום ואצלב הקדוש בפראג

אנחנו חוזרים ואומרים שאין הרבה סממנים של קדושה בקרב העם הצ’כי, אבל ואצלב, מי שנחשב למייסד האומה הצ’כית, יש מקום לתמיד בתרבות. ביום הזה החנויות סגורות והעם הצ’כי מעניק כבוד למי שהוא עבורם הסמל למאבק על העצמאות שלהם. הנסיך הצליח בתחילת המיליניום הראשון לספירה לשמור על העצמאות של הצ’כים והפך למי שהעיניים של האזרחים נתונות אליו. הוא מי שעד היום מחשיבים בתור הפטרון של הממלכה הצ’כית.

📆תאריך: 28/09

יום העצמאות הצ’כי בפראג

יום העצמאות הצ’כי נראה קצת כמו יום העצמאות שלנו בישראל, אולי אין תפוחים מסוכרים ששוברים להם את השיניים או ספריי שלג שמכסה את כל ישראל או את טקס המשואות אבל עדיין יש דימיון לישראל. זה היום שלאחר מלחמת העולם הראשונה הוקמה צ’כוסלובקיה אחרי נפילתה של האימפריה האוסטרו הונגרית ששלטה במקום ביד רמה ובזרוע נטויה (סתם נו). אחרי מלחמת העולם השניה ואחרי נפילת הגוש הקומוניסטי, פרק זמן ארוך בו היום הזה לא הוזכר חזרו הצ’כים למקור והחליטו שוב להפוך את היום הזה ליום חג לאומי. גם ביום הזה החנויות סגורות.

📆תאריך: 28/10

יום המאבק לחופש והדמוקרטיה בפראג

אחרי נפילת הגוש הקומוניסטי הפכו הצ’כים את היום הזה ליום שבו מזכירים את החופש והדמוקרטיה שהם האנטי לממשל הקומוניסטי שהשליט אימה ברחובות לאורך שנים ארוכות. היום הזה הוא סמל למאבק שהתרחש בנובמבר 1989, כשהקומוניסטים שעד אז שלטו במדינה איבדו את השלטון לאחר נפילת חומת ברלין. גם בשנים האחרונות יש הפגנות בצ׳כיה נגד הקומוניזם.

📆תאריך: 17/11

באיזה עוד חגים החנויות סגורות בפראג

הנה עוד כמה מועדים שהחנויות בהם יהיו סגורות:

  • ראש השנה החדשה- 01/01
  • שני של פסחא- 01/04
  • חג השחרור מהנאצים- 08/05
  • חג המולד- 25/12
  • יום סטפן הקדוש- 26/12

סיכום על חגים בפראג

כמו במדינות אחרות שהיו נתונות לשילטון הקומוניסטי, קשה למצוא את אותם המועדים שמזכירים את הימים הקדומים של העם שחי במקום. אנחנו בתור ישראלים, רגילים לסיפורים שאנחנו מביאים ונושאים על גבינו, דור אחרי דור. כאן אתם יכולים לקבל הצצה לחיים של עם אחר שאולי התרבות שלו לא מקבלת מקום משמעותי מעל פני השטח, אבל מתחת לפני השטח יש עוד זכרונות שלו ברחובות.
אמנם אתם כנראה לא תראו אירועים יוצאי דופן אם לא תחשבו על זה אבל אם אתם יוצאים לביקור במדינה באחד הימים האלו, שימו לב אם אתם רואים תופעה מעניינת או תפילה שעדיין לא ראיתם, אתם עלולים להיות מופתעים מהסיפור החדש שיתגלה לנגד עיניכם.
בכל מקרה, לפני שאתם בוחרים ללכת לכל אתר בעיר, כדאי לקרוא עליו לפני כן ולהבין במה מדובר, סיפור טוב תמיד הופך ביקור בכל מקום מעניין יותר. פראג היא עיר מלאה חוויות ואטרקציות אבל בתקופת החגים חייב לבדוק לפני שסוגרים תאריכים מתי הכל סגור. תתייחסו לכל הטיפים וההמלצות שנתנו לכם ותוכלו להנות מחופשה מלאת חוויות.

פראג על אופניים: מסלולים מומלצים

בואו לחוות את פראח מזווית חדשה עם המדריך המלא שלנו לרכיבת אופניים בעיר! גלו מסלולים מומלצים וטיילו בין אתרי המורשת, הגנים הקסומים והגשרים ההיסטוריים של העיר. אם אתם חובבי אופניים או פשוט מחפשים דרך ירוקה ובריאה לסייר בעיר, המאמר הזה כולל כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם יוצאים לדרך.

קרא עוד »

מקומות מומלצים לצילום בפראג

תיאור: גלה את הפינות הכי קסומות והמרהיבות בפראג לצילום מושלם. במאמר זה נציג לך את המקומות המובילים והמומלצים בעיר שמשלבים טבע, אדריכלות והיסטוריה, מאפשרים לך לחטוף תמונות שתתגאה להציג.

קרא עוד »

מוזיאונים עם כניסה חינם בפראג

גלה את המוזיאונים המרתקים ביותר בפראג המציעים כניסה חינם! במאמר זה נסקור את האוספים והיצירות המדהימות שתוכלו לראות ללא עלות בבירה הצ’כית ההיסטורית. בין המוזיאונים שנמליץ עליהם תמצאו אמנות, היסטוריה, ותרבות שתעניק לכם חוויה בלתי נשכחת בעיר היפהפייה הזו. אל תפספסו את ההזדמנות ליהנות מחוויות תרבותיות עשירות תוך חיסכון בכסף.

קרא עוד »
Open chat
רוצה להזמין סיור?
היי, כאן ליאת! אשמח לעזור לכם להזמין את הסיורים שלנו, שלחו לי הודעה😇